Uzakdoğu mutfağı fanı olduğum Tadında Seyahatte yaptığım paylaşımlardan aşikar. Haftada bir kez mutlaka Uzakdoğu yemekleri yerim. En sevdiğim mutfaklardan biri de Tayland’a ait. Malesef ülkemizde pek fazla bilinmiyor ve Thai restoranı sayısı çok az. Bu açığı İstanbul’da yıllardır aynı kalite ile hizmet vererek kapatan bir Tayland restoranı var. Tepebaşı’nda yer alan “Çok Çok Thai“.
Turizmci Bekir Kaya ortağı Singapur’lu tanınmış bir mimar olan Kay Ngee Tan ile birlikte bundan 8 yıl önce Çok Çok Thai’yi açmış. Tahmin edileceği üzere mekanın dekorasyonu da Singapurlu ortağa ait. Bekir Bey’in Aynalıçeme’de “Homage” adlı bir butik oteli de bulunuyor. Çok Çok’un dekorasyonunda Tayland’a özgü objeler özellikle de heykeller bolca kullanılmış. Gittiğim akşam Çin yeni yılının başlangıcına denk geldiği için geleneklere uygun olarak mekanın dışındaki masaya bir çanta dolusu meyve bırakılmıştı. 2 katlı olan restoran’ın arka tarafında bar kısmı bulunuyor. Yaptıkları farklı kokteylleri mutlaka deneyin. Ben o akşam “Rain Odaiba” (Rom, Martini, Kişniş, Zencefil) ve “Kai Ti Von” (Havana, Malibu, Taze Ananas, Misket Limonu, Fesleğen ve Liçe) adlı kokteylleri içtim. Son derece ferahlatıcı ve hoş aromalı olduklarını belirtmeliyim.
Restoranın şefi Tayland Kraliyet ailesinin mutfağında da çalışmış olan Bayan Nuch. Çok Çok Thai’nin müdürü Derya bey’in benim için seçtiği tadım menüsünde yok yoktu. Başlangıç olarak meşhur “Tom Ka Kai” adlı Hindistan cevizi sütlü tavuk çorbası ve hemen ardından “Pa-Pia-Sod” (Vejeteryan Börek), “Pa-Pia-Thot” (Tavuklu Börek), “Kai Sa-Te/Neua Sa Te” (Tavuk ve Et Satay), “Thot Mun Pla” (Balık Köftesi) geldi. Hindistan cevizli çorbaya bayıldım. Acı sevmeyenler için yakıcı olabilir!! Pirinç kağıdına sarılmış, marul, havuç, salatalık, tofu ve noodle ile yapılmış olan vejeteryan börek ile karides ve levrek karışımı olan Balık Köftesi başlangıçlar arasındaki favorilerimdendi.
Atıştırmalıkların ardından gelen ana yemek çeşitleri arasında “Som Tam” (Meyve Salatası), “Kaeng Khiao Wan Kai” (Yeşil Körili Tavuk),”Pla Salmon Yang Ku Nam Pung” (Ballı Izgara Somon), “Phad Neua Namman Hai” (İstiridye Soslu Biftek) ve “Phad Thai Kung Sod” (Jumbo Karidesli Noodle) vardı. Öncelikle Karidesli Noodle’dan bahsetmeliyim. Bu yemeği her gün yiyebilirim. Yanında öğütülmüş yer fıstığı ve acı biberle servis ediliyor. Lezzetini tarif edemem. Mutlaka deneyin. Bir diğer favorim ise yine Hindistan cevizi sütü ile yapılmış Yeşil Körüli Tavuk ve meyve salatası olmasına rağmen hem acı hemde tuzlu olan ve içinde mini kurutulmuş karidesler olan salataydı. Yine acı sevmeyenlere tavsiye etmem ama ben bayıldım…
Çok Çok da yemekler porsiyon halinde hazırlanıyor. Yani mesela çorba istediğinizde o çorba size özel olarak anında yapılıyor. Bu Thai mutfağına özgü bir durum. Bu nedenle her yemek son derece taze. Acı olan yemekler menüde biber işaretleriyle belirtilmiş. Tatlıları ise uzakdoğunun genelinde olduğu gibi daha çok dondurma ve meyve ağırlıklı. Yemeklerde kullanılan baharatların Türkiye’de bulunmayanlarını Tayland ve Singapur’dan getiriyorlar. Özellikle limonotunun tadı bir harika!
Bu güzel davet için Çok Çok Thai’nin işletmecisi Bekir Beye ve restoran müdürü Derya Beye çok teşekkürler… Ülkemizde pek rastlamadığımız tatlar ve farklı lezzetler için Çok Çok Thai’yi mutlaka deneyin!
Çok Çok Thai; Meşrutiyet Caddesi No: 51/ A Beyoğlu, İstanbul
çok güzel içerikli bir site olmuş
Çok teşekkür ederim 🙂
süper yemekler bayılırım gercekten deyişik bir tat