Yanıbaşım Kos
İstanbul defterini kapadığımdan beri artık yılın bir kısmını Ankara’da bir kımını da Bodrum’da geçiriyorum. 2023 yazında da 3 boyunca Bodrum’daydım. Bodrum’a en yakın Yunan adası olan Kos dışında da hiç bir yere gidip gelmedim koca yaz boyunca. Kos benim için gerçekten gitmesi çok kolay bir ada. Tam 4 kez ziyaret etmişim arkamızda bıraktığımız yaz Kos’u. Bunlardan üçü günübirlik 1 tanesi ise 3 günlük bir geziydi. Evim Kadıkalesi’nde. Kos’a Turgutreis’ten kalkan feribotun bana olan uzaklığı arabayla 15 dakika. Evden 7:30’da çıkıyorum. 7:45 gibi bilet sırasında oluyorum. Dönüşte de feribottan inip 15 dakkada evde oluyorum.

Sınır Geçiş Çilesi
Tabi feribota binmek ve Kos’a 30 dakikada geçmek çok kolay olsa da Yunan pasaport kontrolünü geçmek bir o kadar çileli bir iş. Bu sene sistemi değiştirmişler. Adaya feribotların ulaşma sırasına göre yolcuları indirmelerine müsade ediyorlar. Yani onlar izin verene kadar feribotta bekliyorsunuz. Sonra pasaport kontrolü için konteynırlarda yer alan polis kontrolü sırasına giriyorsunuz. Nereden baksanız 1,5 saate yakın bir zaman kaybediyorsunuz pasaport kontrolünde. Eski sistem de bundan iyi sayılmazdı. Gelen her feribot yolcusunu indiriyordu. Böylece deli yaz sıcağında güneş altında uzun uzun kuyruklarda bekliyordunuz. Şimdiki kötünün iyisi diyebiliriz. Yunan yetkililerin bu gümrük problemini acil çözmesi gerekiyor. Yoksa günübirlik Kos’a gitmek Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hiç mantıklı olmuyor.

Kos’ta Ne Var?
Kos’a şimdiye kadar 10 kez gitmişimdir. Sadece son gidişlerimden birinde gece konaklamalıydı seyahatim. Diğerlerinde hep Kos’un merkezinde takılıp, yiyip içip, gezip geri dönmüştüm. Konaklamalı gittiğimde ise arkadaşımla araç kiraladık. Adanın Tigaki adlı yerleşim yerinde bir otelde kaldık. Adanın hiç gitmediğimiz yerlerine gittik. Günübirlik gidişlerimde hiç tat almadığım Kos’tan konaklamalı gittiğim sefer bayılarak geri döndüm.



Adanın Diğer Tarafları Muhteşem
Kos’un merkezi diğer Yunan adalarında olduğu gibi mimarisi veya doğal güzellikleriyle çok öne çıkan bir merkez değil. O yüzden önceki gidişlerimde en çirkin Yunan adası olduğunu düşünürdüm buranın. Araç kiralayıp konaklayacağımız Tigaki’ye doğru yola çıktığımızda hiç görmediğim yerlerinden geçerek gittik adanın ve ben daha bu sürüş sırasında tüm sahil şeridine bayıldım. Suyun rengi muhteşem, sakin, herkes şemsiyesini şezlongunu kapmış gelmiş denizin tadını çıkarıyordu. 20 dakika süren yol boyunca manzara bu şekildeydi. Ayrıca oteller de çok keyifli görünüyordu.

Tigaki Çok Güzel
Biz Tigaki’de More Meni adlı otelde kaldık. Oteli çok beğendik. Baştan aşağı yenilenmiş, dekorasyonu dikkat çekici, restoranı ve barı çok şık bir otel. Hemen sahilde değil de 5 dakika yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Bulunduğu sokakta bir sürü restoran, cafe ve bar yer alıyor. Tigaki’nin sahili ise tek kelime ile muhteşem. Denizi tam benim istediğim sıcaklıkta. Tamamen kum ve dalgasız bir deniz. Ayrıca birden derinleşmiyor. Sahilde işletmeler var ama dilerseniz havlunuzu kuma atıp da plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Biz bir gün Tigaki’de takıldık.



Ertesi gün ise adanın diğer tarafındaki Kardemena’ya gittik. Burası da küçük bir sahil kasabası. Yine otellerin, restoran ve cafelerin bolca olduğu bir yer. Önünden geçerken görüp çok beğendiğimiz Nissea Butik otelin plajında kalmaya karar verdik ve günü orada geçirdik. Burada da deniz pırıl pırıl. Kumsal değil de kayalıklardan denize iniyorsunuz ve burada deniz çabuk derinleşiyor ama dibi tamamen kum.


2 günlük kısa bir gezi olduğu için Kos’un geri kalanını gezemedik ama bu bile ada hakkındaki fikrimizi değiştirmeye yetti. Bundan sonra Kos’a daha fazla konaklamalı geziler planlayacağız.
YORUM BIRAKIN